De mooiste stad Maastricht

Nederland is groots in klein zijn. We zijn een land dat slechts 17 miljoen inwoners telt. We hebben een paar grote steden die wereldwijd beroemd zijn. Zo hebben we natuurlijk Amsterdam en ook Utrecht en Rotterdam zijn bekend. Maar er zijn natuurlijk veel andere mooie steden in Nederland die misschien voor buitenlandse toeristen minder bekend zijn maar die zeker een bezoek waard zijn. Ideale steden dus voor Nederlanders zelf om te bezoeken als toerist. Zelf kom ik uit het zuiden van het land en daar hebben we prachtige historische steden zoals Breda en Maastricht. In dit artikel wil ik het hebben over de schoonheid van Maastricht.

Bruisende stad

Maastricht is een bruisende stad waar altijd wel wat leuks te doen is. Maar het is ook weer niet zo chaotisch als bijvoorbeeld Amsterdam. Op deze manier is het een fijne balans. Je zult ook niet overrompeld worden door toeristen overal. Je kunt op die manier rustig genieten van je trip maar nog steeds genieten van een bruisende stad.

Geschiedenis

Buiten het feit dat er veel te doen is in Maastricht, heeft de stad ook een hele rijke geschiedenis. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en architectuur is er dus meer dan genoeg te doen. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding doen in de grotten van Maastricht. Er zijn namelijk mergelgroeven en kalksteengroeven waar vele kilometers gangenstelsels te vinden zijn. In deze grotten zul je eeuwenoude tekeningen op de muur zien.

Daarnaast heeft Maastricht ook een prachtige middeleeuwse stadsmuur in Maastricht. Je vind bij deze stadsmuur ook een museum voor beeldhouwende kunst.

Hotels

Naast het feit dat er ontzettend veel te doen is in Maastricht zijn er ook prachtige manieren om er te verblijven. Je kunt een prachtig hotel Maastricht boeken. Als je jong bent en niet superveel geld tot je beschikking hebt kun je ook kiezen voor ‘The Student Hotel’. Dit hotel bevindt zich op loopafstand van het centrum en pal naast de bioscoop. Hier kun je ook lekker een avondje ontspannen. In het hotel zelf is ook van alles te doen. Je kunt er bijvoorbeeld tafeltennissen en bordspellen spelen.

Natuur

Buiten de stad zelf ligt ook prachtige natuur. Maastricht ligt wat zuidelijker wat betekent dat er ook wel degelijk wat glooiende heuvels zijn. Als je dus in de zomer Maastricht gaat verkennen kun je genieten van de prachtige natuur. Dit zijn een aantal van de redenen dat Maastricht een van de mooiste steden is om te bezoeken. Dus het is zeker een aanrader.

Geef een reactie