De voordelen van technologie op vakantie

Hoewel je op vakantie vaak andere dingen wil doen dan normaal, kan het enorm handig zijn om je mobieltje en internet te hebben. We zijn zelfs zo eraan gewend om internet en tv te hebben, dat ik niet eens zeker weet of sommige mensen wel zonder kunnen. Gelukkig heb je tegenwoordig in veel landen hetzelfde abonnement als in Nederland. Dit is een enorme vooruitgang en zeer voordelig. Vroeger kostte internet in het buitenland namelijk klauwen vol met geld. Het is echt heel fijn dat dat veranderd is. 

Onverwachte situaties

Hoezeer je ook je best doet om een vakantie tot op de detail te plannen, er zal altijd wel iets misgaan of veranderen. In dit soort situaties, is het heel fijn als je je telefoon met internet hebt. Persoonlijk raak ik zelf altijd minder snel in paniek, wanneer ik weet dat ik altijd om hulp kan vragen. Het internet is voor meerdere dingen goed in onverwachte situaties. Wanneer je bijvoorbeeld geen bereik hebt, kun je iemand appen of zelfs bellen via WhatsApp. Hierdoor ben je toch altijd bereikbaar, en kun je niemand kwijtraken in het buitenland. Ook kun je zelf niet zomaar verdwalen, aangezien we apps zoals kaarten op onze mobiel hebben. Hierdoor kunnen we snel zien waar we zijn, en een nieuwe route bepalen. Ook kunnen we gewoon snel even informatie googlen om een nieuw plan te maken. Wanneer je even niet weet wat voor een activiteit je de volgende dag wilt doen, google je het gewoon even. Natuurlijk kun je dit ook altijd aan lokale mensen vragen, maar dit kan moeilijk zijn wanneer je de taal niet kent. Ook kun je online de recensies van plaatsen bekijken. Soms is de lokale bevolking bijvoorbeeld helemaal weg van een bepaald gerecht, maar vinden toeristen er niks aan. Dat soort dingen kun je dan beter even googlen. 

Altijd verbonden

Het is ook fijn om een telefoon op vakantie te hebben, zodat je verbonden blijft. Je kunt met je telefoon tegenwoordig enorm goede foto’s maken. Hierdoor heb je geen dure camera meer nodig. Een ding minder om mee te nemen op vakantie, en het neemt minder ruimte in, veel praktischer. Met je telefoon kun je de foto’s ook meteen naar anderen sturen en ze updaten over je vakantie. Via social media houd je makkelijk je vrienden op de hoogte, en je oma stuur je ook even een foto via WhatsApp. Wanneer er een noodsituatie is, kan je iedereen zo inlichten. Dat geldt andersom ook. Wanneer er thuis iets ernstigs gebeurd, kunnen ze je meteen inlichten. Wanneer we geen technologie zouden hebben op vakantie, zouden er zomaar nare dingen kunnen gebeuren zonder dat we ons er bewust van zijn.

Geef een reactie