Deze zomer weer veilig op vakantie met een bmr vaccinatie

Het gaat eindelijk weer de goedde kant op in de strijd tegen het coronavirus. Voor velen heeft het al bijna iets te lang geduurd en daarom zijn mensen erg blij dat het nu toch echt de goede kant op lijkt te gaan. Hierdoor lijkt er ook deze zomer weer meer mogelijk te zijn. Daardoor zijn mensen momenteel aan het rondkijken naar vakantielocaties voor deze zomer. Niet alleen meer wordt er gekeken naar vakanties in ons eigen land. Toch heeft Nederland ons Nederlanders de afgelopen maanden laten zien dat het eigenlijk best veel te bieden heeft, waardoor vakantie in ons eigen land erg plezierig kan zijn. Uiteraard kiezen veel mensen er deze zomer toch voor om weer naar het buitenland te gaan. Immers heeft het lang geduurd voordat we weer naar het buitenland konden reizen en hierdoor zullen veel mensen het er deze zomer maar wat graag van nemen. 

 

BMR

Echter, is het wel belangrijk dat we op een veilige manier op reis gaan deze zomer. Dit geldt niet alleen voor het coronavirus, er zijn namelijk ook genoeg andere risico’s die reizen naar het buitenland met zich mee kunnen brengen. Dit gebeurt vaak vooral wanneer men naar verre landen gaat die door Europeanen niet altijd even veel bezocht zullen worden. denk hierbij bijvoorbeeld aan landen in Afrika of Azië. Deze landen hebben vaak nog andere ziektes en virussen die wij in Europa niet echt meer kennen. Een paar van deze virussen en bacteriën zijn bijvoorbeeld de bof, de mazelen en rodehond. Het is dan ook belangrijk om ervoor te kiezen om eventuele vaccinaties tegen deze ziektes te nemen, wanneer er reizen naar de risicolanden gemaakt zullen worden.

 

Vaccinatie 

Een van deze opties is dan ook de bmr vaccinatie. Deze vaccinatie staat voor de bof, mazelen en rodehond. Wanneer je op reis gaat naar de regio’s waar deze ziektes nog steeds regelmatig plaatsvinden is het dus verstandig om goed te weten waar je aan begint. Het voordeel van een bmr vaccinatie is dat deze vaak maar één keer gegeven hoeft te worden. Als je dus al gevaccineerd bent tegen deze ziektes hoef jij je geen zorgen te maken. Daarnaast zijn de kosten voor deze prik niet erg hoog. Dat zal de drempel vaak ook lager maken om de vaccinatie toch te nemen. Zo kan jij met alle anderen die met jou mee op reis gaan op een veilige manier van de reis kunnen genieten, zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken over de bof, mazelen of de rodehond. 

Geef een antwoord