Drie must-haves voor een reis naar Azië

Wanneer je een reis naar een Aziatisch land boekt, heb je een scala aan opties om uit te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de drukke steden van Japan te beleven, de prachtige natuur van China of juist de mooiste stranden in Indonesië. Er is volop keuze. Voor iedere reis moet je andere benodigdheden inpakken. Toch zijn er een paar attributen die altijd in je koffer moeten zitten, ongeacht je reisbestemming. Daarom volgen hier drie dingen die écht mee moeten op een reis naar Azië.

Goede wandelschoenen

Zorg dat je een paar stevige wandelschoenen bij je hebt. Of je nou vier weken wilt reizen naar Cambodja of China, je voeten moeten beschermd worden. Degelijke wandelschoenen zullen altijd van pas komen, zowel op de Chinese muur als in de rijstvelden. Let bij het aanschaffen van een paar wandelschoenen op de stevigheid. Ga hiervoor naar een speciaalzaak waar ze je goed kunnen adviseren. Een andere bijkomstigheid van een paar goede schoenen is dat je verder eigenlijk geen andere schoenen hoeft mee te nemen – hooguit een paar sandalen of slippers. Dat scheelt weer ruimte in je koffer!

Sneldrogende kleding

Het klimaat in Azië is behoorlijk anders dan in Nederland. Waar bij ons de temperaturen door het jaar heen schommelen tussen de -5 graden Celsius en de +30 graden Celsius, heb je in bijvoorbeeld Indonesië het hele jaar door een constante temperatuur van 25 graden Celsius. Ook is de luchtvochtigheid op veel plekken hoog. Dat betekent dat jouw dikke fleecevest niet snel zal opdrogen als je hem daar uithangt. Daarom is het belangrijk om op te letten dat je sneldrogende kleding meeneemt. Het is vooral aan te raden om hierop te letten bij je vest of trui. En neem genoeg droge sokken mee!

Lange mouwen

Het laatste waar je aan denkt bij een tropisch land is kleding met lange mouwen. Toch is het raadzaam om tenminste één shirt met lange mouwen mee te nemen. In warme landen zijn meer insecten te vinden zoals muggen. Die vinden het hartstikke leuk om jou te prikken. Een shirt met lange mouwen houdt de ergste plagers al tegen. Lange mouwen betekent trouwens niet dat het ook een dik shirt moet zijn. Integendeel! Kies juist voor een luchtig shirt. Sportshirts zijn zeer geschikt, omdat die dun en sneldrogend zijn. Heb je na het lezen van dit artikel toch afgezien van je reis naar Azië? Misschien is een all inclusive hotel Nederland dan toch iets meer geschikt voor jou!

Geef een antwoord