Geniet nog meer van een fietsvakantie met deze tips.

Ik hou van de natuur en vind het ook heerlijk om stukken te fietsen. Of dit nu door de bossen is of van stad naar stad. Daarom geef ik ook zelf mijn voorkeur voor een fiets vakantie. Heerlijk even weg en volkomen één met de natuur. Een vakantie op de fiets doe ik nu al een aantal jaar. Ik ben hier ooit mee begonnen in mijn tienerjaren om geld reden. Een vakantie met de bus, trein of auto kon ik niet betalen. Hoe erg ik er toen ook van een fiets vakantie baalde, ben ik nu ontzettend blij dat ik toen ben gegaan. Nu zo een aantal jaren later heb ik ook de nodige handigheidjes geleerd om de vakantie al helemaal als ultiem te beleven!

De juiste fiets!

Misschien erg voor de hand liggend, maar ben je van plan een fiets vakantie te gaan doen, zorg er dan voor dat je een goede fiets hebt. Niets is zo vervelend wanneer je hele stukken wilt gaan fietsen en je zit niet lekker, hij trapt zwaar, of je band blijkt lek. Om dit te voorkomen is het handig om eerst langs de fietsenmaker te gaan, zelfs wanneer je denkt dat er niets aan de hand zal zijn. Zo weet je meteen of de fiets volledig werkt en hoe goed de vakantie zal bevallen. Want hoe veel ik ook van fiets vakanties hou, een vervelende fietsende fiets vind niemand leuk. Een andere tip, waar ik zelf al een tijd helemaal bij mee ben is het aanschaffen van elektrische stadfietsen. Ideaal om ook van stad naar stad mee af te fietsen.

De juiste voorbereiding.

Wanneer ik zelf op vakantie ga, geef ik de voorkeur aan het vooruit plannen van mijn route. Zo kan ik ook alvast leuke hotels boeken en kan ik alvast wat voor onderzoek doen naar leuke bezienswaardigheden. Zo is het mij weleens voorgekomen is dat alle hotels in de stad al waren volgeboekt en ik na 30 kilometer achter de rug te hebben gehad er nog eens een paar kilometer aan vast te knopen. Niet ideaal natuurlijk. Wel vind ik het fijn om mezelf de mogelijkheid te geven eventueel van mijn plan af te wijken mocht ik iets leuks onderweg tegen komen. Verder is het handig om van te voren genoeg voedsel mee te nemen, zelfs meer dan dat je denkt op te kunnen. Geloof me, na een hele dag fietsen door wind en regen kun je echt wel iets extra’s gebruiken, vooral zoutige en goed vullende producten zijn een pre.

Geef een reactie