Kleren maken de man!

We kennen allemaal het gezegde wel: de kleren maken de man. En iedereen vind een goed geklede man aantrekkelijker dan een man die in een oud vies kloffie loopt, logisch – maar als we het vergelijken met hoe belangrijk kleren voor vrouwen lijken te zijn in de maatschappij is het toch verwarrend. De mode-industrie is een van de weinige gebieden waar vrouwen veel meer verdienen dan mannen. Een man die zich bezighoudt met mode en kleding wordt vaak weggezet als te vrouwelijk, te ijdel en daardoor automatisch egocentrisch en dus onaardig, onaangenaam, enzovoort. Maar toch is iedereen het eens – kleren maken de man. In enige mate, dan. Weet jij als man niet hoe je je goed moet kleden zonder er raar gevonden voor te worden? Hier de beste tips op een rijtje!

Stoere herenkleding

Niet iedereen houdt van een bad boy, maar stoere kleding hoeft niet altijd te betekenen dat je in een volledig zwarte outfit met biker laarzen, een leren jack en piercings op je motor aan komt rijden. Stoere kleding gaat om je uitstraling, je zelfverzekerdheid. Durven dragen wat je écht wil, en het met zoveel zekerheid en overtuiging dragen dat niemand het meer raar vindt als je de gekste dingen draagt. En dat is uiteindelijk misschien wel belangrijker dan de kleding die je kiest. Volg dus echt je gevoel, draag wat je mooi vindt (natuurlijk met een paar standaard mode-regels in het achterhoofd) en draag het met trots, dan straal je dit altijd uit!

Nette herenkleding

Maar sommigen houden het liever meer klassiek, en ook dat vormt toch een bepaald beeld van zelfverzekerdheid. Een man in een goed pak, dat ziet elke vrouw wel zitten. Ook al houd je verder niet per se van nette herenkleding, iedere man moet tenminste één mooi pak in de kast hebben liggen. Voor een spontaan feestje, een bruiloft of een hele belangrijke date waarbij je indruk op iemand wil maken. Het leuke aan nette kleding is dat je er alsnog je eigen twist aan kunt geven. De laatste tijd is een trend hierin om bijvoorbeeld leuke sokken te dragen. Je outfit blijft verder klassiek en netjes, maar als je met je benen over elkaar zit zie je toch even een beetje uniek karakter. Dat houdt het interessant!

Sportieve herenkleding

De laatste tijd is sportieve kleding ook weer een enorme trend. Nou zeggen we niet dat je elke dag in je joggingbroek naar je werk moet komen, maar er zijn veel toffe nieuwe merken op de markt die comfortable en sportieve kleding nemen en daar in het design net een twist aan geven. Een trainingsbroek met een mooi design wordt dan gewoon een mooie broek, die toevallig heel lekker zit – ideaal dus!

 

Geef een reactie