Tips voor als je gaat reizen naar Costa Rica 

Nu corona weer een beetje achter ons ligt zijn er een hoop mensen die weer naar plekken over de gehele wereld reizen. In de zomer is er niks lekkerder dan weggaan van huis om nieuwe plekken te zien en te genieten van het lekkere weer. Er zijn een hoop plekken waar je naartoe kunt reizen. Er zijn veel mensen die in het westen van Europa op vakantie gaan, maar je kunt ook een keer naar een wat verdere bestemming. Wanneer je dit van plan bent, is het een goed idee om een keertje Costa Rica te bezoeken. Het is een erg mooi land met een afwisselend landschap en er is een hoop te doen.

 

Costa Rica als vakantie land 

Costa Rica is een land dat ongeveer net zo groot is als Nederland. Het ligt echter verder uit elkaar en heeft daardoor verschillende klimaten. Je kunt hier bovendien een hoop dieren en planten tegenkomen die je in Nederland nooit zou zien. Zo heb je er onder andere nevelwouden, vulkanen en een hoop tropische stranden. In de jungle kun je onder andere apen en luiaards in het wild tegen komen. Costa Rica is een land dat erg let op de duurzaamheid en is bezig met ecotoerisme. Het reizen naar Costa Rica duurt ongeveer zestien uur en de prijzen voor een kaartje variëren enorm. Wanneer je in het hoogseizoen gaat vliegen, zul je rond de 700 euro kwijt zijn. In het laagseizoen kun je echter ook voor de helft van de prijs naar deze bestemming vliegen.

 

Een inenting en visum

Wanneer je op reis gaat naar Costa Rica, zijn er wel een aantal dingen die je van tevoren moet regelen. Je kunt namelijk niet zomaar binnenkomen in dit land. Hiervoor heb je inentingen costa rica nodig. Wanneer je naar verdere landen gaat, kan het vaker voorkomen dat dit het geval is. Dit komt doordat er hier exotische dieren leven en andere ziektes zijn dan in Nederland. Je kunt meer over inentingen buitenland vinden op het internet. Om veilig te kunnen verblijven in Costa Rica, zul je verschillende inentingen moeten doen. Ook zul je een visum moeten aanvragen. Een visum is een soort reisvergunning die je nodig hebt om sommige landen in te komen. Voor landen die in de Europese Unie zitten is dit niet nodig, maar in een hoop andere landen wel. Het is namelijk niet de bedoeling dat je zomaar het land in komt en hier blijft.

 

Geef een antwoord