Vakantie in Canada

We zijn wereldwijd en zo ook in Europa natuurlijk altijd bezig met de Verenigde Staten. Wat er daar gebeurt in het nieuws en de internationale ontwikkelingen die de Verenigde Staten aanstuurt. Al helemaal sinds Donald Trump president is geworden lijkt de gehele westerse wereld geobsedeerd met de Amerikaanse politiek. Daarom vergeten we soms het prachtige land wat boven de Verenigde Staten ligt, Canada. Nederland heeft een lange geschiedenis met Canada waar vele Nederlanders naar Canada emigreerden. In dit artikel wil ik de prachtige vakantiemogelijkheden bespreken die Canada biedt, helemaal aangezien Canada een prachtige locatie is om in het najaar of de winter te bezoeken nu de zomer voorbij is.

Niagara Falls

De Niagara-watervallen zijn misschien wel een van de beroemdste trekpleisters in Amerika. Deze watervallen liggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada in de buurt van Toronto. Veel mensen denken dat deze watervallen ergens midden in een natuurgebied liggen maar dit is in werkelijkheid niet waar. De watervallen trekken zoveel toeristen aan dat eromheen gigantisch veel hotels en restaurants liggen. Desondanks betekent dit niet dat de watervallen minder indrukwekkend zijn. Een van de beste manieren om de watervallen te bekijken is een kaartje te kopen voor de ‘Maid of the Mist tour’. Deze tour betekent dat je met een boot heel dicht naar de watervallen gaat. De naam komt van het feit dat je zo dicht bij de waterval komt dat je in watermist van het vallende water komt.

Skiën in Canada

Zoals ik al aangaf is de zomer voorbij en bespreken we in dit artikel Canada vooral als een wintervakantie bestemming. Voor degenen die eens wat anders willen dan skiën in de alpen is Canada een fantastische bestemming. Je kunt er prachtig skiën of snowboarden bijvoorbeeld in Whistler vallei. Dit skigebied ligt ongeveer twee uur van Vancouver en is beroemd aangezien het in 2010 de locatie was van de Olympische winterspelen. Vandaar dat het gebied prachtige hotels en restaurants heeft.

Stedelijk avontuur

Canada is misschien beroemd om zijn natuur maar het heeft ook fantastische steden om te bekijken. De beroemdste steden zijn natuurlijk Toronto en Vanacouver. In Toronto heb je fantastische uitgaansmogelijkheden. Om echt op te gaan in de Canadese cultuur kun je ook kleding van het merk dsquared dragen. Dit beroemde Canadese kledingmerk is ideaal voor het bekijken van een grote stad. In Toronto heb je ook de beroemde CN toren van waaruit je een prachtig uitzicht hebt op het Ontario meer. 

Geef een reactie