Vakantiebezoek

Mijn nichtje woon in een heel erg groot huis. Haar vader is namelijk eigenaar van een melkfabriek. Ik ga elk jaar naar mijn nichtje toe om te logeren. Ze woont vlakbij de bossen in de buurt van Eindhoven. Zelf woon ik in Den Haag. Dit is best een eind, maar het is het waard. Ik kan me een aantal bezoeken nog heel goed herinneren. De eerste is een hete zomerdag midden in de vakantie. Ik was een aantal dagen op bezoek bij mijn nichtje en haar familie. Omdat het zo warm was gingen we naar een zwembad. Het zwembad was eigenlijk alleen maar binnen. Om het ronde zwembad heen lag een groot grasveld. Op dit grasveld waren hele grote opblaasbare glijbanen neergezet. Deze waren handmatig nat gemaakt en werden door middel van tuinslangen nat gehouden. Normaal was het binnen heel druk, maar door het lekkere weer konden we rustig spelen omdat iedereen buiten op de glijbanen bezig. Op de terugweg van het zwembad zijn we langs de ijscoman geweest. Hier proefde ik voor het eerst de smaak yoghurt. Ik denk dat dit de rede is dat ik deze dag zo goed heb onthouden. Ik denk hier elke dag aan wanneer ik een ijsje met yoghurt smaak koop.

Melkfabriek

Een ander bezoek dat ik me nog heel goed kan herinneren is het bezoek aan de melkfabriek van de vader van mijn nichtje. Normaal mocht dit niet, maar het was weekend en er was iets heel bijzonders aan de hand. Er werd namelijk een film opgenomen. Het ging over een jongetje die vrienden wordt met een robot uit een fabriek. De melkfabriek moest de fabriek voorstellen waar de robot origineel gemaakt was. Mijn nichtje en ik mochten meekijken op de set. Ook dit vond ik echt geweldig.

Tuinfeest

Het derde bezoek dat ik me nog heel goed kan herinneren ging over een tuinfeest. Er waren drie hele grote barbecues. Via partytent huren Eindhoven had mijn tante grote tenten gehuurd om de gasten te beschermen van de zon. De hond van mijn nichtje was met de kat aan het spelen op het grasveld. Af en toe deed ik mee door het gooien van een bal. De vader van mijn nichtje stond samen met mijn vader achter de grill. Er waren heel veel mensen dus het was erg gezellig. Ook was het zwembad dat mijn nichtje in haar tuin was open. De meeste kinderen waren hier in aan het spelen. Het zwembad lag vol met opblaasbare spullen. Het was een dag om nooit te vergeten.

Geef een reactie