Voorkom een winterdip met een vakantie

Het is herfst. De temperaturen zijn aanzienlijk gedaald, de zon komt amper tevoorschijn en er staat alweer een hoop regen op ons te wachten. Je merkt aan alles dat het warme zomerseizoen toch echt voorbij is. Ik merk het vooral aan de sfeer en de stemming van de mensen in mijn directe omgeving. Zodra het oktober is, dan is iedereen een stuk somberder. Alle leuke dingen zijn namelijk al geweest, iedereen moet weer hard aan het werk en de leuke feestdagen lijken nog mijlenver. Ik noem deze periode (ongeveer oktober en november) een winterdip. Waarom winterdip en niet herfstdip? Dat ga ik je uitleggen. Bovendien vertel je tevens de oplossing voor deze situatie: een vakantie!

De winterdip

Deze sombere periode kun je eigenlijk elke naam geven die je wilt. Ik heb gekozen voor de winterdip, omdat het vooruitzicht van de winter zo zwaar is dat we het in de herfst al voelen. Bovendien is het verschil tussen afgelopen weekend en vorige maand ook zo extreem, dat het net voelt alsof we al in de winter zitten. Mijn laatste argument is het terugzetten van de klok, ofwel de wintertijd. Dan slaat de dip in als een bom. Vanaf nu ga je in het donker naar werk en het is ook weer pikzwart als je thuis bent. Daar wordt geen enkel mens vrolijk van. Maar wat kun je doen aan zo’n dip? Hoe doorbreek je het stigma?

Leuke activiteiten

Ten eerste moet je leuke dingen blijven plannen. De reden waarom in oktober en november deze dip toeslaat bij veel mensen, is omdat ze niets hebben om naar uit te kijken. Verander dat eenvoudig door van tijd tot tijd leuke activiteiten te plannen. Een feestje hier, een etentje daar – het mag allemaal. Mijn favoriete manier om de winterdip tegen te gaan is door een weekendje weg of een vakantie te boeken in deze maanden. Wanneer je namelijk lekker op vakantie bent in een warm land of juist een winter wonderland bezoekt, dan is het allemaal zo erg niet meer. Dan wordt de winter bijna iets magisch en geweldigs. 

Vakantie om winterdip te voorkomen

Vooral de ouderen onder ons hebben dit geheim allang ontdekt. Uiteraard is hun reden voor een wintervakantie weliswaar iets anders: zij zoeken de warme temperaturen op vanwege lichamelijke klachten. Daar komt nog eens bij dat ze een mentale boost krijgen. Jij kunt ook van zo’n heerlijke pick-me-up genieten door een vakantie te boeken tijdens de donkere maanden. Wat voor uitje is geheel aan jou. Zo kun je de piste trotseren door op wintersport te gaan of ga juist jouw kleurtje onderhouden in een tropisch land. Uiteraard kun je ook dichter bij huis verblijven. Het maakt allemaal niet uit zolang je weer iets leuks hebt om naar uit te kijken. Dan doorbreek jij de sleur en overleef je de winterdip als nooit tevoren. 

Geef een reactie