Zo blijf je nog even in de zomer hangen!

De zomer… hij was weer wisselvallig, (soms) heter dan ooit, maar helaas vooral: kort. Niet echt iets nieuws voor ons nog altijd koude kikkerlandje, maar voor velen wel héél teleurstellend. Ieder jaar opnieuw maken we grootse plannen: alvast hard werken voor het volgende school- of werkjaar, gaan sporten, gezond gaan eten, lekker creatief zijn, veel doen. En ieder jaar opnieuw maken de meeste van ons er weinig van waar. Ineens is het dan weer september, en realiseer je je dat ondanks een paar prachtige dagen, je het grootste deel van je tijd op de bank hebt doorgebracht. Weer die kans gemist, denk je misschien. Maar goed nieuws: het hoeft nog niet voorbij te zijn! Wij laten je zien hoe je nog even van de zomer kunt blijven genieten.

Zoek de zon op!

De eerste en makkelijkste, maar misschien niet voor iedereen even makkelijk te realiseren optie: ga fysiek terug de zomer in. Boek een last minute zomerse reis, als je je nog een vrije week kunt veroorloven, en doe gewoon nog even alsof het niet voorbij is. Tickets Turkije blijven het hele jaar door betaalbaar, de bestemming is gegarandeerd lekker warm en je voelt je na een weekje genieten weer helemaal klaar om aan het nieuwe jaar te beginnen!

Maak de overgang makkelijk

Nog niet klaar om afscheid te nemen van die mooie stranddagen? Niet getreurd, je hoeft er niet cold turkey mee te stoppen. Ook in de herfst zijn er vaak nog mooie zonnige dagen. Pak dat stranddagje dus in de avond, geniet van de zakkende zon met een lekker warm vest! En als je wel nieuwe gewoontes hebt ontwikkeld in de zomer zoals sporten en gezond eten, laat die niet los – de overgang tussen zomer en herfst is nooit zo groot als die lijkt, dus je hoeft je nergens aan aan te pasen!

Maak het knus

En als we er dan echt aan moeten geloven, is het maar beter om er het meeste uit te halen. Maak de herfst dus zo gezellig en knus als je maar kan, zodat de pijn van de weggezakte zomer niet zo zwaar meer op je weegt. Hang leuke lampjes op nu het eerder en langer donker is, versier je huis met Halloween decoraties, maak een lekker stoofpotje klaar en verwarm die mok met chocomel. De zomer is dan misschien voorbij, maar de herfst kan even mooi zijn op zijn eigen manier!

Geef een reactie